Kediler yıkanır mı?

GÜNCEL - 27-10-2022 23:09 615 kez okundu.

Kediler yıkanır mı?

Kendilerini temizleme konusunda oldukca hassas olan kedilerin temizliği konusunda bazı endişeleriniz olabilir. Özellikle "Kediler yıkanmalı mı, yıkanmamalı mı?" konusunda iyi mi bir yol izleyeceğinizi bilmiyorsanız bu haber tam size göre! Peki kediler yıkanır mı? Kediler nasıl yıkanır? İşte tüm detayları sizler için deklare ettik...
Kedileri yıkama yöntemleri

Can yoldaşımız ve evlerimizin sevinç kaynağı olan kediler, tatlı görünümleri ve arkadaş canlısı tavırlarıyla bir süre sonra adeta ailemizden biri haline geliyor. Bizlere mutluluk veren kedilerle ilgili her detayı çoğunlukla araştırıyor ve onlara rahat hissettirmek için her gereksinimlarını karşılamaya özen gösteriyoruz. Gün içerisinde dakikalarca kendilerini yalayarak titiz bir şekilde temizleyen kediler konusunda en dört gözle beklenen soruların başında ise "Kediler yıkanır mı?" geliyor. Suyu sevmemeleriyle bilinen kedileri yıkama mevzusunda hepimiz farklı fikirlere haiz. Eğer siz de bu konuda kararsız kaldıysanız gelin aklınızdaki soru işaretlerini tek tek yanıtlayalım. 
 

Kedilere banyo yaptırma

KEDİLER YIKANIR MI? YAVRU KEDİLER YIKANIR MI?

Şöyle bir düşünürseniz etrafınızda kötü kokan bir kediye denk gelme ihtimaliniz oldukça düşüktür. Çünkü kediler kendi kendilerini temizleyebilecek özellikte antiseptik bir dile haizdir. Bundan dolayı çok kirli olan bir kedi dahi kısa bir süre içinde kendisini yalayarak tertemiz yapabilir. 

Kediler iyi mi temizlenir 

Kediler nasıl temizlenir
sadece "Ben kedimi yıkamak istiyorum" derseniz de 'mecburi ihtiyaçlar' haricinde bunu yapmamanızı tavsiye ederiz. Ihmal etmeyin ki kediler suyu sevmez ve suyun altına girdiği anda ciddi bir stres yaşar. Bu stres anı kedinizin tüy dökmesine ve size karşı güvensiz hissetmesine neden olabilir.

Kedi yıkama

Kedi yıkama
ancak kedinizin üzerine kömür, yağ veya tüylerine yapışacak ve sağlığını olumsuz yönde etkileyecek şeyler döküldüyse mutlaka yıkamaya özen göstermelisiniz. Öte taraftan kediniz mantar ve egzama benzer biçimde hastalıklara yakalandıysa veterinerin önerdiği özel bir ilaç yardımıyla kedinizi yıkayabilirsiniz. 

Kediler yıkanır mı

Kediler yıkanır mı
minik BİR NOT: Kedinizi yıkamayı düşünüyorsanız ne olursa olsun birkaç gün öncesinde tırnaklarının bakımını yapmayı ihmal etmeyin. Kedilere özel tırnak makasıyla yapabiliyorsanız etlerine değdirmeden tırnaklarını siz kesebilir veya veterinerden bu konuda yardım alabilirsiniz. (Kedinizin canını acıtmamaya özen göstererek bu mevzuda kararı siz doğru bir şekilde verebilirsiniz) Çünkü kediyi suya soktuğunuz anda zapt etmek basit olmayabilir ve sizi derin izler bırakabilecek şekilde tırmalayabilir. 

Yavru kediler konusunda ise zorunlu kalmadıkça kedinizi yıkamayın. Gelişimini yeni yeni tamamlamaya çalışan yavru kedilerin yıkanması iyi bir halde kurutulmazsa hastalanmasına yol açabilir. 

Yavru kediler

Yavru kediler
KEDİLER NASIL YIKANIR? KEDİ ŞAMPUANI YOKSA NEYLE YIKANIR?

Eğer kedinizi yıkamaya karar verdiyseniz ilk başlarda kedinizin tüylerini güzelce kendisine özel tarağıyla taramakla işe başlayın. Böylece tüylerinde oluşan karışıklıklardan kurtularak yıkama sürecini daha basit halledebilirsiniz. Peşinden kedilerin sudan kaçma ihtimalini göz önünde bulundurarak banyoda herhangi kesici yada zarar verebilecek eşyaları ortadan kaldırın. 

Kediler nasıl yıkanır

Kediler nasıl yıkanır
daha sonra mümkünse küvetiniz var ise içerisinde 5 santimetre derinliğinde ılık su doldurun. Suyun çok soğuk ya da sıcak olmaması burada çok önemli. Sürekli akan suyu gören kediler panik olabileceği için duş başlığını direkt tutmak çok yanlış olacaktır. Suyu da hazırladıktan sonrasında kedinizin sevmiş olduği bir oyuncağını da küvetin içerisine yerleştirin. Kedinizin kucağınıza alıp banyoya getirdiğiniz andan itibaren ona karşı şevkatli ve şefkatli davranmayı unutmamanız ümidiyle. Ses tonunuzu incelterek ona olan sevginizi dile getirecek cümleler sarf edin ve onun sakinleşmesine yardımcı olun. 

Kedileri yıkama şekilleri

Kedileri yıkama yöntemleri
peşinden suyu nazikçe elinizle ya da çiçek sulama kabıyla dökün ve yeterli miktarda kedi şampuanıyla kedinizi yıkamaya başlayın. Eğer evde kedi şampuanınız yoksa farklı şampuan veya sabun kullanmayın.

Kedi nasıl yıkanmalı

Kedi iyi mi yıkanmalı
mutlaka veterinere danışarak kedinize uygun piyasada yer edinen kedi şampuanlarından edinin. Yıkama işleminde kedinin burnuna yahut kulaklarına su kaçmasına izin vermeyin. 

Kedilere banyo yapmış oldurma

Kedilere banyo yapmış oldurma
Kedinin temizlediğinden emin olduktan sonra onu büyük bir havluyla sarın ve ılık bir odada güzelce kurulayın. Daha sonrasında saç kurutma makinesinin 'çok fazla ısı vermeyen' derecesini ayarlayarak uzaktan tutarak hafifçe hafifçe kurutabilirsiniz. Kedinizin tamamen kuruması burada çok önemli!

Kedi 

Kedi
 Kaynak. haber7.com 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
14 il için sarı ve turuncu uyarı! Kuvvetli fırtına ve sağanak geliyor

14 il için sarı ve turuncu uyarı! Kuvvetli fırtına ve sağanak geliyor

08-12-2023 - GÜNCEL

Banka Müdürü Seçil Erzan'a 600 bin dolar kaptıran Çorlu Belediyesi Zabıta Amiri görevden alındı

Banka Müdürü Seçil Erzan'a 600 bin dolar kaptıran Çorlu Belediyesi Zabıta Amiri görevden alındı

01-12-2023 - GÜNCEL