Banka Müdürü Seçil Erzan'a 600 bin dolar kaptıran Çorlu Belediyesi Zabıta Amiri görevden alındı

GÜNCEL - 01-12-2023 16:18 1060 kez okundu.

Banka Müdürü Seçil Erzan'a 600 bin dolar kaptıran Çorlu Belediyesi Zabıta Amiri görevden alındı

Banka Müdürü Seçil Erzan'ın Fatih Terim Fonu vurgununda yeni bir mağdur daha meydana çıktı. Erzan'a 2016-2023 yılları arasında 600 bin dolar kaptırdığını dile getiren Çorlu Belediyesi Zabıta Amiri Hüseyin Eligül, görevinden alındı.
Ünlü futbolcuları dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanan banka müdürü Seçil Erzan'ın memleketi Tekirdağ'ın Çorlu eyaletinde annesinin oturması amacıyla aldığı evi, ekonomik olarak zora fikir 21 gün sonra sattığı meydana çıktı. Erzan'ın evi almasına aracılık eden ve kendisinin de dolandırıldığını iddia eden Çorlu Belediyesi Zabıta Amiri Hüseyin Eligül, görevinden alındı.

21 GÜN SONRA SATMIŞ
Ünlü futbolcularının da aralarında varolduğu bireylerin milyonlarca dolar dolandırdığı gerekçesiyle tutuklanan banka müdürü Seçil Erzan'ın memleketi Tekirdağ'ın Çorlu eyaletinde olaya dair ilerlemeler yaşanıyor. Erzan, Önderler Mahallesi Ulubatlı Hasan Caddesi'nde 8 Aralık 2022'de bir daire satın aldı. Erzan'ın dolandırdığı şahıslar arasında varolduğu belirti edilen Çorlu Belediyesi Zabıta Amiri Hüseyin Eligül aracılığı ile alınan dairede oturacak annesinin rahat girip, çıkabilmesi amacıyla giriş kat tercih edildi. Ekonomik olarak zora düşen Erzan, aldıktan 21 gün sonra, 29 Aralık 2022'de daireyi 3 milyon TL seviyesinde bir bedelle sattı. Emlak danışmanları, bugün o bölgedeki daire fiyatlarının 8-10 milyon lira arasında değiştiğini söyledi.

ZABITA AMİRİ GÖREVDEN ALINDI
Seçil Erzan'ın evi alıp, satmasında aracılık ettiği belirti edilen Çorlu Belediyesi Zabıta Amiri Hüseyin Eligül ise görevinden alındı. Erzan amacıyla hazırlanan iddianame adı geride bıraktığımız Eligül ile ilgili belediye, şikayet gitmesi üstüne idari tahkîkat başlattı. Soruşturma kapsamında Eligül'ün, pasif vazifeye çekildiği bildirildi.Seçil Erzan

ERZAN'A 600 BİN DOLAR KAPTIRMIŞ
İddianamede, Eligül'ün, Erzan doğrultusundan mağdur edildiği iddialarının ayrı bir dosya üstünde yürütüldüğü belirtildi. İfadesi alınan Hüseyin Eligül, Erzan'ı 20 senedir tanıdığını belirterek, yıllardır olan birikimini, evini ve otomobilini satarak kendine verilenni söyledi. Erzan'a evvelce birikimi olan 50 bin dolar verilenni ifade eden Eligül, daha sonra 2016-2023 yılları arasında 550 bin dolar kadar para verilenni, 1 milyon 760 bin lira kadar da para aldığını, diğer da para almadığını anlattı.Hüseyin Eligül

ERZAN'IN YATALAK ANNESİNE YARDIMCI OLMUŞ
İddianamede, müştekilerden İbrahim K.'nin fona yatırdığı parayı Seçil Erzan'a götürmesi amacıyla Eligül'e verilen kaydedildi. İfadesi alınan Hüseyin Eligül, 'ablam' diye hitap ettiği ve 30 senedir tanıdığını söylediği Seçil Erzan'a, güvenerek çoğu kez fona yatırması amacıyla para verilenni belirterek, "Seçil parayı parça parça geri verdi. Ancak bir bölümünü alamadım" dedi. Erzan'a annesinin yatalak olması nedeniyle yardım ettiğini izah eden Eligül, annesinin masraflarının karşılanması amacıyla Nazlı Can vasıtasıyla kendine bin, 2 bin lira para gönderdiğini, bu para ile annesinin alışverişini yaptıklarını söyledi.

Eşinin de annesine yardım etmesi amacıyla Erzan'ın Bozcaada'daki evinde bir vakit kaldığını bildiren Hüseyin Eligül, Erzan'ın kendine bir emanet getirmesi ricasında varolduğunu anlatarak, Bozcaada'da mimarlık yapan İbrahim K.'nin yanına gidip, kumaş poşet amacıylae ne olduğunu bilmediği sarılı bir şey alıp, Erzan'a teslim ettiğini söyledi. Seçil Erzan'ın yatalak annesini Çorlu'daki evine götürdüğünü dile getiren Eligül, bir vakit sonra Bozcaada'dan İbrahim K.'nin gelip, Erzan'a verilen parayı alamadığını söyleyip, mağdur olduğunu anlattığını söyledi.

Erzan dosyasında adı geride bıraktığımız AK Parti Çorlu Belediye Meclis Üyesi Nuri Köşkdere de ilçe teşkilatınca disiplin kuruluna sevk edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
14 il için sarı ve turuncu uyarı! Kuvvetli fırtına ve sağanak geliyor

14 il için sarı ve turuncu uyarı! Kuvvetli fırtına ve sağanak geliyor

08-12-2023 - GÜNCEL

'Artmaya devam edecek' diyerek oran verdi: Gram altın yüzde 20 yukarı çıkacak

'Artmaya devam edecek' diyerek oran verdi: Gram altın yüzde 20 yukarı çıkacak

16-07-2023 - GÜNCEL