Altın fiyatları rekor kırarken İslam Memiş'ten dikkat çeken öneri!

GÜNCEL - 31-03-2023 15:14 800 kez okundu.

Altın fiyatları rekor kırarken İslam Memiş'ten dikkat çeken öneri!

Altın fiyatları rekor seviyelerden düşüşüne devam ediyor. Ons altın dün 1.963 dolara, gram altın ise 1.198 liraya geriledi. Kapalıçarşı'da gram, çeyrek, 22 ayar bilezik ve Cumhuriyet altını yatırımcılar doğrultusundan en çok araştırılan konular arasına girerken Pazar Eksperi İslam Memiş'ten ilgi çeken bir yorum geldi. Memiş ucuz altın almanın formüllerini 5 maddede sıraladı. İşte haberin detayları...
Altın fiyatları rekor kırarken İslam Memiş'ten ilgi çeken öneri! Ucuz altın almanın yollarını açıkladı: İşte 5 formül...
Altın fiyatları küresel bankacılık sisteminde yaşanan endişelerin sonrasında güvenilir liman olarak tercih edilmesinin ile süratli yükselişlerin etkisindeydi. Fakat Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana ilk kez 2.000 doları aşan altın fiyatları düşüşe geçmişti.

Bankacılık krizinin Silicon Valley Bank’ın satın alınması ve diğer bankaların da yüksek risk altında olmadığı izleniminin egemen olması ve bir bankacılık krizinin ekonomiyi resesyona sürükleyebileceğine dair korkuların giderek azalması, yatırımcıları güvenilir liman olarak gördükleri altına yönelimini şimdilik durdurarak fiyatların aşağı çekilmesine namacıyla oldu. Ons altın fiyatı dün 1.963 dolara kadar geriledi. Ons altından destek bularak 1.250 TL’ye yaklaşıp rekor seviyeleri gören gram altın ise 1.200 TL’nin altına geldi.

Yeni güne değer kazancıyla başlayan altın gram fiyatı 1.212 liradan prosedür görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1.990 lira, Cumhuriyet altını da 8.050 liradan satılıyor. Ons fiyatı, şu dakikalarda yüzde 1.984 dolardan alıcı buluyor.

iStock-1141063497

FED’İN FAİZ KARARI NETLEŞİYOR
ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yıl sonuna kadar 100 baz puan faiz indirimi yapacağına yönelik beklentiler güç kaybetmeye devam ederken, para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın mayısta yüzde 40 olasılıkla 25 baz puan faiz arttırılması ve yüzde 60 olasılıkla siyaset faizinin sabit tutulması bekleniyor.

iStock-802143856

“FED POLİTİKASI ALTINI YILIN İLERLEYEN ZAMANLARINDA DESTEKLEYECEK”
ING’deki ekonomistler fiyatlarda kısa vadeli bir gerileme öngörürken, sarı metalin yılnin ikinci %50 sinde güçlenmesini bekliyor. Bu tarafta ekonomistler, şu değerlendirmeyi yapıyor:

“Fed siyasetsının orta vadede altın amacıyla anahtar olması muhtemel. Mayıs ayında, Fed fon aralığını yüzde 5-5,25’te bırakacak olan 25 baz puanlık son bir artış öngörüyoruz. Faiz indirimleri büyük olasılıkla 2023’ün 2. yarısının ilişkisi olacak. Fed’in dördüncü çeyrekte faiz oranını 75 baz puan indireceğini ön görü ediyoruz. Ayrıca, reel getirilerin yılnin gelişen dönemlerinde daha düşük siyaset faizlerini takip etmesini bekliyoruz. Bu da altın fiyatı amacıyla destekleyici olacaktır.”

iStock-1420136854

Ekonomistler altın fiyatlarının dördüncü çeyrekte ortalama 2.000 dolar olmasını bekliyor. Bununla alakalı varsayımlarda ekonomistler, bankacılık pazarında daha çok bozulma beklemezken ve Fed’in bu yılnin sonlarına doğru faiz indirimlerine başlayacağını ön görü ediyor.

iStock-1420136843

İSLAM MEMİŞ'TEN ALTINI DAHA UCUZA ALMANIN FORMÜLLERİ
Peki altın almalı mı, satmalı mı? Ucuz altın nereden alınır? Bütün bu suallere Altın ve Para Pazarları Eksperi İslam Memiş cevap verdi. Uzman isim ucuz altın alabilmek amacıyla formülleri açıklarken, "Kullanışlı bir yatırım aracı olarak görülen sertifikalı altın alım satım prosedürlerinde komisyon ödeme gibi ek masraf söz hususu olmuyor. Yüzde sıfır stopaj fırsatı sunmasının yanı sıra basit saklanabilmekte ve kullanıcı arkadaşı özelliği ile eksperler doğrultusundan öneriliyor" şeklinde teklifte bulundu.

"Altın madenden çıkarıldığında saf durumu ile satışa sunulabiliyor. Som altın şimdilik işlenmemiş durumu ile çok daha ucuz bir fiyata alınabiliyor. Fakat bu şekilde alabilmek amacıyla kilo ile satın almanız gerekir. Som altın satın aldıktan sonra kuyumcularla anlaşarak bunları işleyebilir ve kar elde edebilirsiniz" diyen İslam Memiş, şunları dile getirdi:

iStock-1424026839

"Öte yandan İstanbul Kapalıçarşı, İstanbul Harem, Altın madenciliği yapan şirketlerden som altın ve İnternet e-ticaret sitelerinden toptan altın alınabiliyor. Bu gibi alımlarda altının miktarına göre indirimli fiyatlar uygulanabiliyor. İran’dan gelen ucuz altınlar amacıyla Van ilin de tercih seçenekleri arasında yer alıyor. Hurda altın diğerlerine göre çok daha uyguna satın alınabilen bir tür. Bunun sebebi ise şimdilik işçiliğin uygulanmamış olması. Vatandaşların kuyumculara sattıkları altın hurda fiyatından satın alınarak atölyelerde tekrar işlenir."

KUYUMCU MU, BANKA MI?
Bankadan mı yoksa kuyumcudan mı altın almanın daha doğru olacağına dair de değerlendirmede tespit edilen Uzman İsim, "Bankada ya da kuyumcudan altın almaya karar vermek amacıyla yatırımın zamanı öneme alınıyor. Eğer uzun vadeli bir yatırım düşünülüyorsa bunun amacıyla kuyumcu tercih edilir. Fakat alım satım yapılacak ise bankada alabilmek daha karlı olur." ifadelerini kullandı.

ALTIN
 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
14 il için sarı ve turuncu uyarı! Kuvvetli fırtına ve sağanak geliyor

14 il için sarı ve turuncu uyarı! Kuvvetli fırtına ve sağanak geliyor

08-12-2023 - GÜNCEL

Banka Müdürü Seçil Erzan'a 600 bin dolar kaptıran Çorlu Belediyesi Zabıta Amiri görevden alındı

Banka Müdürü Seçil Erzan'a 600 bin dolar kaptıran Çorlu Belediyesi Zabıta Amiri görevden alındı

01-12-2023 - GÜNCEL