Binlerce senedir deva kaynağı olarak sarfedilen incirin yaprağı da en az kendisi kadar faydalı. Antik Yunan ve Roma devreinde sık sık sarfedilen incir yaprağı, o devrede her derde deva olarak görülürdü. İncir yaprağının faydaları arasında bağırsakları çalıştırması, kalp hastalıklarını önlemesi ve cilt problemini iyileştirmesi yer alıyor.
Yaprağı da kendisi kadar faydalı: Kanı temizler, enfeksiyonu önler, kansere kalkan olur
İncir yaprağı, en az incirin kendisi kadar faydalı. Çok eski devrelerde incir yaprağının sütü akrep ve böcek sokmalarını iyileştirmesi amacıyla kullanılıyordu. İncir yaprağı diğer tıbbi problemlerinin çözümü olarak da tercih ediliyordu.
İncir yaprağını uzun devre kullanabilmek amacıyla sonbaharda toplayıp, kurutabilirsiniz. Kurutulmuş incir yapraklarından çay yaparak faydalarından yararlanabilirsiniz.
İNCİR YAPRAĞININ FAYDALARI
İncir yaprağı enerji sunar ve metabolizmayı hızlandırır.
Sindirim problemini rahatlatır.
İncir yaprağını kaynatıp soğuttuktan sonra zona olan bölgeye uygularsanız, zonanın etkilerinin hafiflediğini görebilirsiniz. Farklı cilt semptomlarına (kızarıklık, kaşıntı gibi) da iyi gelen incir yaprağını derli toplu olarak uygulayabilirsiniz.
Kaynatılmış incir yaprağı suyu kalp hastalıkları üstünde etkili olabilir. Bu yapraklarda tespit edilen maddeler sayesinde, kan akışını dengeler ve damar tıkanıklığı önleyebilirsiniz. Kalp hastalığına yakalanmamak amacıyla gereksinim duyulan omega yağ asitleri, incir yaprağında mevcuttur.
iStock-1332799246
İncir yaprağının amacıyladeki lif, bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelir. Bu sayede kabızlığa çözüm olur.
İncir yaprağı, kanı temizleyerek bedenin arınmasına yardımcı olur.
Kanserli hücrelerin oluşumunu önler.
İncir yaprağı, kemik ağrılarına, kas ve iskelet sistemi hastalıklarına bitkisel çözüm olabilir.
İncir yaprağı natural antibiyotik etkileri ile vücuttaki enfeksiyonları azaltır. İdrar yolu enfeksiyonu amacıyla tercih edilmesi gereken bitkisel çözümlerden biridir.
iStock-1354749621
İncir yaprağı çayı, boğaz ağrısı gibi detaylı üst solunum yolları enfeksiyonları amacıyla de bitkisel bir çözümdür.
Kaynak. mynet.com