MAGAZİN
Giriş Tarihi : 23-03-2023 11:40

RTÜK'ten Kızılcık Şerbeti dizisi için karar!

RTÜK'ten Kızılcık Şerbeti dizisi için karar!

Show TV'de yayınlanan Kızılcık Şerbeti dizisinde zorla evlendirme, şiddet ve gerdek gecesi sahneleri reaksiyon çekmişti. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Show TV’ye Kızılcık Şerbeti dizisinde yer alan ‘kadına karşı şiddet’ sahneleri nedeniyle 5’er kez yayın ve uygulama durdurma ile üst sınırdan idari para cezası verdi.

RTÜK'ten Kızılcık Şerbeti dizisi amacıyla karar! Show TV'ye uygulama durdurma cezası geldi
Başrollerini Barış Kılıç, Evrim AlAsya, Sıla Türkoğlu, Sibel Taşçıoğlu, Müjde Uzman, Doğukan Güngör ve Settar Tanrıöğen'in paylaştığı Kızılcık Şerbeti'ndeki birtakım sahneler araştırmaya alınmıştı. Dizide ailesinin zoruyla istemediği birisi ile  evlendirilen Nursema'nın başına gelenler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

CEZA GELDİ
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin de bir televizyon dizisinde yer alan kadına şiddet görüntüleriyle alakalı araştırma başlatıldığını açıklamıştı. RTÜK son toplantısında dizi ile alakalı kararını açıkladı.

kızılcık şerbeti

Show TV'nin "Kızılcık Şerbeti" dizisi sebebiyle RTÜK, SHOW TV'ye 5 kez uygulama durdurma ve en üst sınırdan idari para cezası yaptırımı uyguladı.
 

AdminAdmin