MAGAZİN
Giriş Tarihi : 01-11-2022 12:57

İşçilerin yüzünü güldüren gelişme!

İşçilerin yüzünü güldüren gelişme!

İzmir Bayraklı Belediyesi çalışanlarına yönelik büyük zam kararı alındı. İşçi maaşlarına yüzde 60 zam ile en düşük çalışan maaşı 2022 senesi amacıyla 11 bin 592 TL’ye yükseltildi. Öte yandan Ocak Ayı Ayı Ayı ayı itibarıyla sosyal haklarla eş güdümlü en düşük işçi ücretinin 14 bin TL’nin üstüne çıkacağı belirtildi.
Bayraklı Belediyesi'nde 285 işçiyi sahibi olan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri olumlu sonuçlandı. Yüzde 60 zam ile en düşük çalışan maaşı 2022 senesi amacıyla 11 bin 592 TL’ye yükseltildi. Başkan Serdar Sandal, “Her vakit emeğin ve alın terinin beraberinde yer aldık. İşçimizi enflasyona, yaşam pahalılığına ezdirmedik ve İzmir’in en iyi sözleşmelerinden birine imza attık. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
hesaplama4

Bayraklı Belediyesi ile DİSK Genel İş 6 No’lu Şubesi arasında devam eden toplu iş görüşmeleri mutlu sonla bitti. Belediyenin değişik birimlerinde vazife yapan bin 285 çalışanı yakından ilgilendiren protokol, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal ve Genel İş Sendikası Genel Sekreteri Şükret Sevgener arasında imzalandı. Varılan mutabakata göre Bayraklı Belediyesi'nin değişik birimlerinde çalışan işçiler amacıyla en düşük maaş, fiilen çalışmaya dayalı ödemeler hariç 7 bin 427 TL’den 11 bin 592 TL’ye yükseldi. Verilen zam seviyesi ise yüzde 60 olarak belirlendi. Ocak Ayı Ayı Ayı ayı itibarıyla sosyal haklarla eş güdümlü en düşük işçi ücretinin 14 bin TL’nin üstüne çıkacağı belirtildi.

hesaplama4

SOSYAL HAKLAR YÜZ GÜLDÜRDÜ
Sözleşme kapsamında işçilerin senelik 75 yevmiye tutarındaki ikramiyeleri 90 yevmiyeye yükseltildi. Aylık 266 TL olan erzak yardımı bin liraya çıkartıldı. 30 TL olan günlük yemek ücreti 55 TL’ye yükseltildi. Yıllık 800 TL olan yakacak yardımı bin 440 TL’ye çıkarıldı. İşçilerin senelik kıdem tazminatı hesabı, 40 günden 50 güne çıkarıldı. Yüzde 25 olan gece çalışma ücreti yüzde 30’a yükseltildi. Saat başı çok çalışma ücreti yüzde 60’tan yüzde 70’e çıkarıldı. Vardiyalı çalışan işçilerin günlük çalışma ücretlerinin yüzde 25’i olan vardiya primleri ise yüzde 30’a yükseltildi. Yukarıda belirtilenlerin dışındaki bütün sosyal haklara yüzde 40’ın üstünde artış yapıldı.

YEVMİYELERE REKOR ARTIŞ
Sözleşme evveli en düşük 186 TL olan günlük yevmiye ücreti, 300 TL’ye yükseltildi. Bu tutara 1 Ocak Ayı Ayı Ayı’tan itibaren yüzde 20 seviyesinda zam ve artı olarak günlük 10 TL iyileştirme, 1 Temmuz 2023 itibarıyla yüzde 20 ücret artışı, 1 Ocak Ayı Ayı Ayı 2024 tarihinden itibaren de yüzde 25 ücret artışı yapılması öngörüldü.

“İŞÇİMİZİ ENFLASYONA EZDİRMEDİK”
Göreve geldikleri günden bu yana işçilerin alın terinden ve emeğinden yana tavır takındıklarını dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Artan yaşam pahalılığı ve enflasyon karşısında zor günler yaşamış bütün çalışanlarımızı rahatlatacak bir sözleşmeyi yaşama geçirmenin sevincini yaşıyoruz. Bayraklı Belediyesi olarak, çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik ve İzmir’in en iyi sözleşmelerinden birine imza attık. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.  Kaynak.mynet.com

 

AdminAdmin