EKONOMİ
Giriş Tarihi : 10-11-2022 12:02

Ekmek 7.5 lira mı olacak

Ekmek 7.5 lira mı olacak

Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı'dan 'İstanbul'da ekmeğin fiyatı 7.50 TL olacak' iddiasıyla alakalı son dakika açıklaması geldi. Balcı, "Ekmekte 7.5 lira gibi bir rakam Aralıkta da gündemde değil, Ocak Ayıta da gündemde olmayacak" dedi.   İstanbul'da ekmeğin fiyatına zam geleceği ve 7,5 TL'ye yükseleceği iddia edildi. Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı'dan, ekmeğe zam iddialarıyla alakalı  açıklaması geldi.   

ekmek1

ekmek1

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'ın yaptığı açıklamalara değinen Balcı, bu söylemlerin doğruluğunun olmadığını aktardı. Balcı, "Türkiye'de senelik ekmek kullanımının şahıs başı 210 kilogram olduğunu söylüyor. Türk halkı senede şahıs başı 81 kilogram ekmek tüketiyor. Bu bireylerin hiçbir yetkisi yokken, komisyonda bir vazifiyeti, kanunla tariflenen bir vazifiyeti olmamasına karşın ekmek Aralık ayında 7,5 lira olacak açıklaması tamamiyle gerçek dışıdır. Çünkü fiyat talep etme yetkisi de yoktur." ifadelerini kullandı.

Kolivar ile alakalı suç duyurusunda bulundukları verisini paylaşan Balcı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile yetkisiz bireylerin açıklama yapmasının önlenmesine yönelik bir görüşme yaptıklarını da söyledi.

Arabasını satanlar memnun
otoplus
  by Taboola 
Balcı, ekmek fiyatları konusu ile alakalı yetki sahibi kurumların Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu olduğunu vurguladı.

Ekmek fiyatlarında yakın vakitte bir farklılık öngörülmediğine ilgi çeken Balcı, "'Aralık ayında 7,5 lira olacak' açıklaması gerçeği yansıtmamaktadır. En yetki sahibi ağız olarak çok açıklıkla ifade ediyorum ki, Aralık ayında ekmeği gene azami 5 liradan tüketeceğiz. Ocak Ayı ayında da sahip olunan fiyatın devam edeceğini düşünüyorum. Yakın ileride ekmeğin 7,5 lira olması gündemimizde yok." diye konuştu.

Balcı, "ekmek üzerinden politika yapmanın" hatalı olduğuna işaret ederek, belediyelerin dar gelirli vatandaşlara ucuz ekmek temin etmesine karşı olmadıklarını fakat bu hususta esnafla iş birliği yapılması gerekliliğini aktardı. (AA)
 Kaynak.mynet.com 

 

AdminAdmin