SİYASET
Giriş Tarihi : 03-04-2023 14:14

CHP ve İYİ Parti arasında anlaşma tamam!

CHP ve İYİ Parti arasında anlaşma tamam!

Millet İttifakı en çok sayıda milletvekili çıkarıp Meclis'te çoklığı sağlayabilmek adına yeni adımlar atıyor. CHP ve İYİ Parti arasında 10 il belirlendi, uyuşma sağlandı. Ortak liste amacıyla diğer illerde de uzlaşılması alternatifi masada. Milletvekili listelerinde CHP'de son sözü Kemal Kılıçdaroğlu söyleyecek. İttifakın diğer beraberinde ise Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu'nun meydana attığı 'ittifak içersinde ittifak' formülüyle alakalı çalışmalar sürüyor.
CHP ve İYİ Parti arasında uyuşma tamam! Sayı artabilir, Son sözü Kılıçdaroğlu söyleyecek: 'Kapalı zarf' detayı...
İttifaklarda en yüksek sayıda vekili bulmak amacıyla mesai sürüyor. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti, 10'dan çok il amacıyla tek listede anlaştı! Bazı illerde seçime İYİ Parti listesiyle, birtakım illerde ise seçime CHP listeleriyle girilecek. Bu 10 il, 20 şehre de çıkılabilir. CHP'de il ve ilçe teşkilatlarının fikiri alındı.

232

SON SÖZ CHP LİDERİNDE
HaberTürk'ten Fevzi Çakır'ın aktardığına göre; teşkilatlardan gelen neticeler kapalı zarf üzerinden Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı'ya iletilecek. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, son kararı verecek.

AA-20230402-30746188-30746184-CHP_GENEL_BASKANI_KILICDAROGLU_KILICDAROGLU_GONULLULERI_ILE_BIR_ARAYA_GELDI

İTTİFAK İÇİNDE İTTİFAK HAZIRLIĞI
Gelecek Partisi ve Saadet Partisi arasındaki görüşmeler devam ediyor. Yüzde 7'nin üstüne çıkmak amacıyla mücadele edecekler. Bu üç partinin birtakım illerde tek listeyle seçime girebileceği konuşuluyor.
 

AdminAdmin