GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-03-2023 14:28

Batman'da petrol boru hattında sızıntı: BOTAŞ'tan açıklama:

Batman'da petrol boru hattında sızıntı: BOTAŞ'tan açıklama:

Batman'da petrol boru hattında sızıntı ortaya geldiği bildirildi. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Batman-Dörtyol ham petrol boru hattında ortaya gelen sızıntının giderilmesi amacıyla çalışmaların başladığını bildirdi.

Batman'da petrol boru hattında sızıntı: BOTAŞ'tan açıklama: 'Çalışmalar başlatıldı'
Batman Valiliğinin sosyal medya hesabından oluşturulan paylaşımda, BOTAŞ'ın Batman Çayı üzerinden geride bıraktığımız boru hattında gece saatlerinde Mirzabey köyü ile Balpınar beldesi arasında belirleme edilen Balpınar kum ocağı mevkisinde petrol sızıntısı ortaya geldiği belirtildi.

Petrolde ‘Çin’ senaryosu: Eğer bu olursa fiyatlar...
Petrolde ‘Çin’ senaryosu: Eğer bu olursa fiyatlar...
Petrol sızıntısının Mirzabey ve Balpınar vanaları arasında olduğunun belirleme edilmesi ile her iki vananın da kapatıldığı kaydedilen paylaşımda, "Boru hattı amacıylade kalan petrolün karada bir havuzda toplanarak bertaraf edilmesine yönelik BOTAŞ, Batman Belediyesi, İl Özel İdaresi, DSİ ve AFAD ekiplerince çalışma yapılmaktadır. Aynı vakitte Batman Çayı'na sızan petrolün temizlenmesine yönelik çalışma başlatılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

BOTAŞ'TAN ANINDA MÜDAHALE
BOTAŞ'tan oluşturulan bildirimde ise "22 Mart 2023 günü gece saatlerinde Batman-Dörtyol ham petrol boru hattının aşağı yukarı 507. kilometresinde sızıntı ortaya gelmiştir. BOTAŞ acil araya girmek ekiplerimiz hadise yerine sevk edilmiş olup ekiplerimiz doğrultusundan lüzumlu etraf tedbirleri alınarak araya girmek çalışmalarına ivedilikle başlanmıştır." İfadelerine yer verildi.

Çalışmaların tamamlanmasının sonrasında petrol boru hattının en kısa sürede döneme alınacağı kaydedildi.
 

AdminAdmin